Skip to main content

Klik op de knop om de video te bekijken

Trajecten

Word jij ook deelnemer?

Misschien is jouw doel een leuke baan. Of het starten van een eigen bedrijfje? Of een parttime baan die je fijn kunt combineren met je gezin? Of misschien wil je wel een opleiding volgen, werken als vrijwilliger of een structurele bijdrage leveren aan de sfeer en leefbaarheid in jouw stad of buurt?

Bij De Krachtcentrale 013 kies je uit verschillende trajecten. We bieden maatwerk, passend bij jouw situatie. De basis is meestal een groepsprogramma van vier maanden. Maar individueel kan ook. We gaan bij alle trajecten voor een bestaan dat past waarbij we kijken naar de driehoek hart, financiën en privé.

Niet zeker welk verbetertraject voor jou het beste is?

Vraag het gerust vrijblijvend aan ons

Basis programma

Vrijblijvend kennismaken

Groepsprogramma

De basis van jouw traject volg je in het groepsprogramma van vier maanden. De groep bestaat uit maximaal acht deelnemers, met diverse achtergronden. Als groep ondersteun je elkaar gedurende het hele traject, door het uitwisselen van ervaringen, kennis en tips.

Vier weken intensieve training

De eerste vier weken bestaan uit een intensieve training. Je begint met jezelf goed in kaart te brengen: je onderzoekt jouw sterke kanten en drijfveren en intern kompas: waar word je blij van? Op basis van jouw toekomstwens maak je vervolgens een concreet plan van aanpak om je doel te bereiken. Alles is erop gericht om jouw kwaliteiten, talenten en drijfveren maximaal in te zetten. Zo maak je onder meer een collage over hoe jouw leven er over twee jaar uitziet. Je onderzoekt wat je energiegevers- en slurpers zijn. Daarnaast krijg je krachtige presentatietechnieken aangereikt, waar je mee gaat oefenen.

Netwerkbijeenkomst

De training sluit je na vier weken af met het project: De Krachtcentrale Presenteert! Iedere deelnemer geeft een ‘elevatorpitch’ (korte presentatie) over zijn of haar plannen voor een zaal van genodigden uit het eigen netwerk en dat van De Krachtcentrale. Na de pitches volgt een ronde van speeddates, waarbij je van de netwerkgasten waardevolle tips krijgt voor het realiseren van jouw toekomstplannen.

Praktische insteek

Na de pitch gaat het groepsproces verder in de werkruimte, met opdrachten en workshops op maat. De insteek wordt praktisch: je gaat aan de slag met netwerken, brief, CV, LinkedIn. Daarnaast worden er, afhankelijk van de behoefte in de groep, diverse workshops aangeboden op gebied van rouwverwerking, loopbaanoriëntatie en persoonlijke effectiviteit. Je krijgt ook individuele coaching op maat en na vier maanden kijk je in het ‘springplank-gesprek’ wat je volgende stap wordt.

Doel van het werkfit-traject is uitstroom naar vrijwilligerswerk.

Je volgt het basisprogramma  van vier maanden of je volgt een individueel traject op maat. In dit programma ga je je netwerk uitbreiden, gezamenlijk activiteiten ondernemen, werkconditie opbouwen en je oriënteren op (vrijwilligers)werkmogelijkheden. Na de starttraining ga je ook deelnemen aan de ‘erop-uit groep’: een programma van vier maanden met excursies in de stad en een tweewekelijkse wandelactiviteit.

Bekijk: klanttevredenheidsonderzoek over Werkfit bij De Krachtcentrale 013 (2023)

Doel van het Naar werk programma is het vinden van een betaalde baan.

Je volgt het basisprogramma van vier maanden of je volgt een individueel traject op maat. Je begint met het in kaart brengen van jezelf: je onderzoekt jouw sterke kanten en drijfveren en intern kompas: waar word je blij van? Daarna ga je aan de slag met netwerken en actief solliciteren. Je krijgt diverse workshops op maat en je kunt gebruik maken van het netwerk van De Krachtcentrale en jouw ‘collega’s’ uit de groep. We gaan niet per se voor de baan die past, maar voor een bestaan dat past. Werkvoldoening vinden wij minstens zo belangrijk als een goed salaris. Zo hou je het lang vol!

Loopbaan oriëntatie

Vrijblijvend kennismaken

Doel van het loopbaan oriëntatie programma is oriëntatie op nieuwe loopbaanmogelijkheden en carrièreperspectief

Werkvoldoening is minstens zo belangrijk als een goed salaris en daar focussen we op in het loopbaantraject. Je volgt het basisprogramma van vier maanden of je volgt een individueel traject op maat. Je begint met het in kaart brengen van jezelf: Wat zijn je sterke kanten en drijfveren? Waar word je blij van? Je zoomt in op energiegevers en -slurpers en krijgt meer zicht op jouw unieke talenten en drijfveren. Kortom: je leert je ‘intern kompas’ kennen en leert hierop varen. De vertaalslag naar de realiteit is ook belangrijk: daarom maak je een plan van aanpak en gaat actief aan de slag met netwerken en solliciteren. Je krijgt diverse workshops op maat en je kunt gebruik maken van het netwerk van De Krachtcentrale en jouw ‘collega’s’ uit de groep. Met als uiteindelijk doel: het vinden van een baan die past!

Spoor 2 re-integratie

Vrijblijvend kennismaken

Doel van het spoor 2 programma is het vinden van een betaalde baan bij een andere werkgever.

Je volgt het basisprogramma van vier maanden en krijgt aanvullend intensieve individuele begeleiding, specifiek gericht op jouw situatie. We focussen op de thema’s Stress-reductie, Omgaan met ingrijpende verandering (verlies en rouwverwerking), Loopbaanoriëntatie, eigen regie en persoonlijke effectiviteit. We werken daarnaast aan de opbouw van je belastbaarheid en zorgen voor zorgvuldige rapportage en overleg met jouw werkgever. In totaal duurt een spoor 2 traject negen á twaalf maanden. Je krijgt ook nazorg op de nieuwe werkplek.

Doel van het outplacementprogramma is het vinden van een betaalde baan.

Je volgt het basisprogramma van vier maanden of je volgt een individueel traject op maat. Dat begint met het goed in kaart brengen van jezelf. Je onderzoekt jouw sterke kanten en drijfveren en intern kompas: waar word je blij van? Daarna ga je aan de slag met netwerken en actief solliciteren. Je krijgt aanvullend intensieve individuele begeleiding op maat, specifiek gericht op jouw situatie. Rouwverwerking kan onderdeel uitmaken van jouw traject. Je volgt daarnaast diverse workshops en je kunt gebruik maken van het netwerk van De Krachtcentrale en jouw ‘collega’s’ uit de groep . Een outplacement duurt gemiddeld zo’n zes tot negen maanden. Het stopt pas als je jouw baan of passend bestaan hebt gevonden!

CSR®

Stress-reductie

Vrijblijvend kennismaken

Wanneer je te maken hebt met chronische stress, maar nog wel aan het werk bent, kan een stress-reductietraject uitkomst bieden.

Het is een individueel begeleidingstraject, waarbij we werken volgens de CSR® methode (meer informatie over CSR®). Het traject bestaat uit zes tot acht individuele gesprekken. Je begint met een uitgebreide intake. Hier brengen we de huidige stressfactoren in kaart. Tijdens het traject doe je kennis op over de werking van het stress systeem en effecten van chronische stress. Je krijgt inzicht in het belang van herstel en gaat hiermee in de praktijk oefenen. Je leert de regie over je leven te (her)nemen op basis van nieuw handelingsperspectief. We maken gebruik van de CSR® stress-vragenlijst bij aanvang en na afloop van het traject. Zo krijg je inzicht in de effecten van het traject.

Praktisch

Altijd handig.

Wat kun je verwachten?

Binnen De Krachtcentrale word je begeleid door een deskundig en betrokken team. Ieder teamlid heeft zijn eigen expertise op gebied van onder meer re-integratie, arbeidsdeskundigheid, verliesverwerking, stress-preventie, psychische arbeidsongeschiktheid en loopbaanoriëntatie.

Je volgt een bewezen en effectieve aanpak, vanuit de positieve psychologie. Je volgt je traject in een fijne ruimte, op een zonnige locatie midden in de stad.

Wat verwachten we van jou?

We verwachten van jou een goede motivatie en dat je volmondig ja zegt tegen jouw traject. Dit betekent dat je actief deelneemt aan alle bijeenkomsten en ook voldoende tijd reserveert voor huiswerkopdrachten.

Jouw traject volg je in de meeste gevallen* samen met andere deelnemers. Daarom is het belangrijk dat je kritisch naar jezelf durft te kijken. We kiezen vaak bewust voor een groepstraject en gebruiken de talenten van alle deelnemers. Je werkt samen met de anderen aan een bestaan dat bij jou past.

Financieel

De kosten van deelname aan een traject in de Krachtcentrale 013 wordt in de meeste gevallen vergoed door UWV, gemeente Tilburg of de werkgever.

Wanneer dit niet het geval is betaal je een (gereduceerde) eigen bijdrage. Mensen met een krappe beurs kunnen een beroep doen op het Krachtcentralefonds. In onderstaand schema zie je wat in jouw situatie van toepassing is.

Financieel schema

Kom ik in aanmerking?

De Krachtcentrale 013 werkt inclusief: in principe kan iedereen die gemotiveerd is en bereid is naar zichzelf te kijken, meedoen. Tenzij er sprake is van onderliggende problematiek die jouw deelname nog in de weg staat. In dat geval denken we met je mee en kun je in de meeste gevallen later instromen.

*Liever geen groepstraject? Dan kijken we samen of een individueel traject misschien beter bij je past. We bieden maatwerk, toegespitst op jouw specifieke situatie.

Aanmeldprocedure

Stap 1 Je schrijft je in voor een kennismaking

Stap 2 Korinne nodigt je uit voor een persoonlijk gesprek bij een van de trainers

Stap 3 Tijdens het intakegesprek onderzoeken we of het traject aansluit bij jouw mogelijkheden en verwachtingen. Daarbij bespreken we ook de financiering van jouw traject

Stap 4 Als je inschrijving definitief is, word je ingeschreven voor de eerstvolgende training. In principe start er iedere maand een nieuwe groep van maximaal acht deelnemers.

Stap 5 Je start met jouw traject!

Heb je een andere vraag?

Neem contact met ons op

Succesverhalen

Zij vonden een bestaan dat past

Babette

Volgt nu een communicatie opleiding

"De Krachtcentrale 013 leerde mij dat ik met mijn creativiteit en ICT-vaardigheden iets speciaals te bieden heb dat ik ook voor betaald werk kan inzetten.”

Youri

Startte zijn eigen bedrijf

“De Krachtcentrale 013 is een prettige plek waar je je leven weer op de rit kunt krijgen.”

Claudia

Verruilde de winkel voor een opleiding in de zorg

“Bij De Krachtcentrale 013 ontdekte ik dat ik vanuit mijn hart kan werken. Ik waagde de sprong naar de zorg en dat geeft veel voldoening. De reacties zijn hartverwarmend, ik maak nu echt het verschil.”
Bekijk alle succesverhalen